Машинобудівельна компанія "ТЯСМІН БУРМАШ"

20800, Україна, м. Кам'янка
вул. Леніна 40 офіс 201
тел.:+38 (096) 7948898 тел./ф.: (04732) 6-05-26
E-mail: mk-tb@ukr.net

Ми можемо робити все, але робимо тільки те, що потрібно

снігоприбирачі

Роторні снігоочисники

Роторні снігоочисники забезпечені активним робочим органом, вмонтовуваним зазвичай на самохідному шасі. Ці снігоочисники призначені для очищення доріг і аеродромів від великих і порівняно щільних снігових мас при нерегулярному характері снігоочищення, видалення снігових валів, розчищення гірських ділянок доріг від  наметенного і лавинного снігу, а також прибирання снігу з міських вулиць і площ та відкидання його в бік або навантаження в транспорт.

За типом робочого органу роторні снігоочисники поділяють на плужно-роторні (в), шнеко-роторні (а), фрезерно-роторні (б) і з поєднаним робочим органом.

.

. Схеми робочих органів роторних снігоочисників: а - шнеко-роторний; б - фрезерно-роторний; в - плужно-роторний
Умовні позначення: 1 - шнеки; 2 - напрямна труба; .3 - ротор; 4 - стрічкова фреза, 5 - плуг; 6 - розрихлювач

Робочий орган плужно-роторного снігоочисника складається з плуга з вбудованими в ньому одним або двома лопатевими роторами. Вирізана плугом маса снігу просувається по внутрішній обшивці його корпусу, виконуваної зазвичай у формі конічної поверхні, до ротора (роторам), який відкидає сніг в сторону.
Плужно-роторні снігоочисники застосовують переважно на роботі в сухому пухкому снігу невеликої щільності. Робочий орган шнеко-роторного снігоочисника складається з шнекового живильника (з одним, двома або трьома шнеками) і лопатевого ротора, змонтованих у загальному корпусі. Шнеки живильника вирізають сніг з масиву і направляють його до ротора. Потрапившая в ротор сніжна маса відкидається їм убік. Шнеко-роторні снігоочисники добре працюють на снігу середньої щільності і твердості і погано - на дуже щільному, твердому і змерзлому снігу. Робочий орган фрезерно-роторного снігоочисника складається з фрезерного живильника і одного або двох лопатевих роторів, змонтованих у загальному корпусі. Фрезерний живильник виконують у вигляді безбарабанной фрези великого діаметра з ріжучими елементами, що представляють собою гвинтові стрічки, закріплені за допомогою стійок і розкосів на осях фрез. Такий живильник володіє великою пропускною здатністю і хорошими ріжучими властивостями, завдяки чому його можна успішно застосовувати на розробці щільного і твердого снігу. Подібно шнековому, фрезерний живильник вирізає сніг з масиву і подає його до ротора, який відкидає його убік. Сумісний робочий орган роторного снігоочисника виконують зазвичай у вигляді порожніх барабанів, усередині яких розміщені елементи приводу робочого органу з навитими на їх зовнішній поверхні по гвинтовій лінії правими і лівими ріжучими стрічками, що утворюють в місці змикання кишені для прийому сніжної маси. При обертанні барабана стрічки забирають зі снігового масиву сніг в порожнину між зовнішньою кромкою стрічки і поверхнею барабана, який, просуваючись уздовж стрічки, надходить з правого і лівого витків в кишеню. Ці снігоочисники компактніші, ніж снігоочисники шнеко і фрезерно-роторні, і здатні розробляти сніг будь-якої щільності і міцності, але дуже енергоємні, малопродуктивні і не можуть забезпечити більшу дальність відкидання снігу.
Роторні снігоочисники поділяють:
- За типом шасі на пневмоколісні і гусеничні;
- За типом базової машини - на автомобільні, тракторні, навісні на тягачі, навантажувачі та власному шасі;
- По продуктивності - на легкі (до 200 т / год), середні (до 1000 т / год) і важкі (понад 1000 т / год). Середні і важкі машини підрозділяють по дальності відкидання снігу на дорожні (до 18 м) і аеродромні (більше 18 м). .

Плужно-роторний снігоприбирач з одного направляючої трубою

Плужно-роторний снігоприбирач з двома направляючими трубами

Шнеко-роторний снігоприбирач на тракторі

Фрезерно-роторний снігоприбирач
 
Фрезерно-роторний снігоприбирач на навантажувачі

Розробка сайту - SEO-City
Счетчик PR-CY.Rank